Bratrova motorka


V poslední době jsou motorky opravdu hodně oblíbené. Ale také jsou docela nebezpečné. Slyšela jsem, že lidé, kteří si pořídí motorku, tak chtějí na motorkách hlavně machrovat. To podle mě není vůbec vhodné, není to bezpečné. Proto jsem si řekla, že kdybych já měla motorku, že bych určitě jezdila opatrně. Měla bych strach, že se mi potom něco stane. A protože mám malé děti, tak nechci riskovat. Opravdu nevím, co by se stalo, kdybych jezdila na motorce moc rychle a potom by se mi něco stalo. Ani si to nechci představovat. Ale naštěstí já motorku nemám.

Jezdíte rádi na motorce?

I když se mi motorky líbí a vždycky jsem si celý život přála motorku, tak jsem si řekla, že raději nebudu vůbec riskovat. Přeci je to jenom nebezpečné navíc já jsem blázen. A určitě bych nedokázala jezdit na motorce jenom tak opatrně. A to platí i u automobilu. Ale přece v automobilu, když se vybouráte, tak přece ji. Máte jenom větší možnost, že se vám téměř nic nestane. Samozřejmě, že ale výjimky existují. Proto je nejlepší, když člověk prvně si rozmyslí, jestli si koupí motorku anebo automobil. Já bych dávala všem raději takovou radost, aby si pořídili automobil.

Závody na motorce jsou časté.

Ale zase pro ty lidi, kteří milují motorky, tak jim nikdy nic nevysvětlíte a nevymluvíte. Vždy si pořídí motorku. Můj bratr má také motorku. Bratr si vždycky přál nějakou velkou silnou motorku. A když tohle řekl rodičům, že si bude pořizovat motorku, tak rodičům stály vlasy hrůzou na hlavě. Říkali, že si rozhodně nepřejí, aby můj bratr měl motorku. A tak jsem řekla bratrovi, jestli si to ještě nechce rozmyslet. Bohužel se to nerozmyslel. Bratr je automechanik a říkal, že bude také jezdit opatrně. Můj bratr totiž chce naučil na motorce jezdit, když opravoval svému kamarádovi motorku. A potom ho to opravdu hodně chytlo a řekl, že chce také na motorce jezdit. A tak si do roka a do dne koupil motorku.